Preaload Image
IMG_3838

Zsargó-Ágotai Fanni

Kobak Póni Klub

Őszapó

2019 Kezdő Díjugrató Bajnoka Póni 1 kategóriában
2019 Kezdő Stílusbajnoka Póni 1 kategóriában
Zsargó-Ágotai Fanninak hívnak, az Újbudai Gárdonyi Géza Általános Iskola 6.B osztályos tanulója vagyok.
3 éves voltam, amikor Édesanyám elvitt a Kelenvölgyi Lovardába pónilovagolni, ahol a lovaglás az első naptól szerelem lett. Nagyon köszönöm a türelmet Szentes Évának, aki rótta velem a pónis köröket és Zsidákovits Melindának a munkáját, aki 5 évesen tanítani kezdett.
Már a kezdetekben tudtam, hogy nem szeretnénk megállni a hobbi lovaglásnál, így édesanyám javaslatára a Pasaréti Honvéd Lovardában edzősködő Szabó Miklósnál folytattam a lovaglást, ahol rengeteget fejlődtem. Nagy álmom volt, hogy egyszer én is díjugrathassak, így Szabó Miklós segítségével, Tabajdra mentünk lovagolni, Jármy Katához. Nagyon köszönöm Szabó Miklósnak is a munkáját, aki hozzásegített, hogy elinduljak a versenyzés útvonalán.
Tabajdon Jármy Kata kezdett el velem foglalkozni, aki a kezdetektől nagyon sokat foglalkozott velem és itt kaptam lehetőséget, hogy a Kobak Póni Klub keretein belül versenyen is részt vegyek. Kata mellett Kovács Olivia volt a másik edzőm és kettejük közös munkája segített hozzá a sikerekhez. Imádtam a táborokat, közös lovas élményeket, amelyek maradandó emlékek számomra. Nagyon hálás vagyok Jármy Katának, aki hitt bennem és mindig egyre nagyobb és nagyobb célokat tűzött ki és lovat is biztosított nekem az edzésekre és a versenyekre.
Jelenlegi edzőm Rózsa Orsolya, aki szintén Tabajdon a Kobak Póni Klubban edz engem hetente több alkalommal és aki az elmúlt években felkészített a versenyekre, többek között a mostani Országos Bajnokságra is. Orsival közel 2 éve dolgozunk együtt, sokat segít, tanít és figyel minden apró részletre, amely hozzásegített ahhoz, hogy idén végre a stílusbajnokságot is megnyerjem. Nagyon köszönöm Orsinak is.
Tavaly ősszel kaptam első saját lovamat, Őszapót. Őszapó 22 éves, holland származású sportpóni. Életem első saját lova és nagyon szeretem őt, igazi társ és nagyon jó páros vagyunk együtt.
Célom, hogy nagyobb lóval, nagyobb kategóriában indulhassak és letegyem a rajtengedély-vizsgát is.
És nem utolsó sorban szeretnék köszönetet mondani édesanyámnak és nagyszüleimnek, akik biztosították, hogy részt tudjak venni az edzéseken!