Preaload Image
P_20180916_092052[1]

Verő Bettina

Ördöglovas Póni Klub

Neapolitano xxv-24

2018 Előkezdő Díjlovagló Bajnoka Előkezdő Gyerek kategóriában

Verő Bettinának hívnak, 13 éves vagyok. Budapesten a XI. kerületben lakok, jelenleg a Gazdagrét Törökugrató Általános Iskolába járok, továbbtanulni pedig az Újbudai József Attila Gimnáziumban szeretnék. Kedvenc tantárgyaim a testnevelés és az angol. Imádok rajzolni, festeni, különösen a lovak ábrázolását szeretem.

Később majd felnőttként is szeretnék lovakkal foglalkozni. Kiskorom óta állatorvos szeretnék lenni, lógyógyász szakiránnyal, így mindkét vágyam egyszerre teljesülhet.

Öt éves korom óta lovagolok, 3 éve vagyok tagja az Ördöglovas Sportegyesületnek. Egy nyári tábor után kérdezte meg edzőm, hogy volna-e kedvem csatlakozni a versenycsapathoz. Azonnal igent mondtam. Hihetetlenül boldog voltam. Így kezdtem el versenyezni tavaly, amikor a futószár 1 versenyszámban sikerült nyernem.  Edzőm Menyhárt Ildikó, akinek nagyon sokat köszönhetek, aki mindig kihozza belőlem a maximumot. Kedves, következetes, türelmes, rengeteget tanulok tőle. Mindig nagyon várom az edzéseket, hogy gyakorolhassak, újat tanulhassak.

Az idei bajnokság nagyon jól sikerült, az előkezdő díjlovagló számot (D1 és D0) két első helyezéssel sikerült megnyerni, aminek nagyon örülök. A lovat – akivel nyerni tudtam – Mesének (Neapolitano XXV-24) hívják, aki egy gyönyörű kiállású, okos, figyelmes, végtelenül kedves és türelmes lipicai kanca. A díjlovaglás mellett szoktunk együtt ugrani is. A jövőben szeretnék magasabb díjlovas számokban is versenyezni, minél többet lovagolni és lovak között lenni.