Preaload Image
téti2

Téti Kata

Csinos Farm Póni Klub

Nancy

2015 Előkezdő Díjlovagló Bajnoka Ifi kategóriában

Kecskemétre a Kada Elek Közgazdasági Szakközépiskolába járok, 15 éves vagyok. Lovagolni rendszeresen 2013-ban kezdtem el a Csinos Farmon, ahova már lassan 2 éve járok. Legelső versenyem egy ügyességi verseny volt 2014 nyarán, ami folytatódott az idei szezonban. Az edzőm Csikai Szabina, akinek rengeteg köszönettel tartozom a bajnokságon és az eddigi versenyeken elért helyezéseimért.

Nancy egy pej kanca, akit 1 éve kezdtem el lovagolni, és vele indultam legelőször az ügyességi versenyen. Ezután a Póni Klub keretein belül indultam vele, végül a bajnokságon is. Rengeteg mindenre megtanított, és nagy örömmel készültünk fel az újabb és újabb megmérettetésekre. Eddig minden versenyünkön a dobogón állhattam, ezért nagyon hálás vagyok neki és büszke is vagyok rá.

A Póni Klub Előkezdő Díjlovagló Bajnokság első napján D1-ben indultam, ahol a 3. helyet sikerült elhoznunk, második nap a kinti pályák minősége miatt a fedeles lovardában rendezték meg a D0 díjlovagló feladatot. Kicsit izgultam, hogy mit fog szólni Nancy a fedett pályához, de kellemesen csalódtam. Ezt a programot tökéletesnek éltem meg, és sikerült is vele megszereznünk az 1. helyezést, aminek iszonyatosan örültem. Majd következett az összesített eredményhirdetés. Nagyon izgultunk a csapat többi tagjával, és legvégül az én nevem mondták ki bajnoknak. Ennél szebb pillanatot régen éltem át, még most sem hiszem el teljesen, hogy megcsináltuk együtt az edzőmmel és Nancyvel.

A jövőben a legfőbb célom egy saját ló, de addig szeretnék még többet fejlődni, hogy minél jobb legyek ebben a sportban. Tanulás szempontjából egyelőre nincs kitűzve cél, de szívesen folytatnám a tanulmányaimat a főiskolán, akár lovas tagozaton.