Preaload Image
14188324_1282732191785580_8291643453000181508_o

Szőke Kata Gyöngyvér

Sziget SE

Lord

2016 Díjlovagló Csapatbajnoka
2016 Stílusbajnoka Előkezdő Nagy ló kategóriában

Szőke Kata vagyok, 16 éves múltam. A Közgazdasági Politechnikum Alternatív Gimnázium tanulója vagyok immár harmadik éve.

2015 áprilisa óta vagyok a Satu Hurme Lovas Sportiskola lovasa. Ez idő alatt sok mindenben megváltozott a nézőpontom a lovaglás terén és ezt edzőmnek Satu Hurmenak köszönhetem, akit egy kiváló edzőnek tartok. A sportiskolában nem csak a sporttal foglalkozunk, hanem igyekszünk megtanulni a lovak viselkedését, természetét, ami rendkívül szükséges ahhoz, hogy ló és lovasa között kiváló kapcsolat alakuljon ki. Mielőtt ebbe az egyesületbe kerültem, a Mercurius Egyesületbe jártam, nyolc évig. Edzőm Rédei Julianna volt, nála szerettem bele a lovaglás művészetébe.

Az idei szezonban Lorddal indultam. Ő egy 13 éves magyar sportló, 2015 novemberében lehetőségünk nyílt arra, hogy ezt a remek lovat felesben bérelhessük. Nagyon sokat köszönhetek neki, sok mindenben segített, számos dologban felnyitotta a szemem, hogy mi miért történik. Úgy érzem, kezdünk egyre jobban összeszokni, aminek rendkívül örülök. Otthon néha napján kicsit nehézkes vele, bár mindenkinek lehet rossz napja, de versenyeken mindig a maximumot nyújtja.

Jövőben szeretném gyarapítani tudásomat, letenni a rajtengedély vizsgát. Célom, hogy military szakágban folytathassam a versenyzést.

Szüleim orvosok és sok mindent meséltek erről a tudományról, talán el tudom magam képzelni ezen a pályán, vagy ha nem is emberi életeket, akkor állatok életét szeretném megmenteni. Foglalkoztat még az etológia is, természetesen a lovak lélektana, de pontosan még nem tudom, hogy mivel szeretnék foglalkozni a jövőben. Egy valami biztos, életem során sosem szeretném megszakítani a kapcsolatomat a lovakkal és a lovaglással.