Preaload Image
gari ob

Szőke Kata Gyöngyvér

Sziget SE

Garas

2015 Kezdő Díjlovagló Bajnoka Ifi kategóriában

Szőke Kata Gyöngyvér vagyok, 15 éves múltam. A Közgazdasági Politechnikum nevű alternatív gimnáziumban tanulok már második éve.

2015 áprilisától járok a Satu Hurme Lovas Sportiskolába. E rövid idő alatt sok mindenben megváltozott a nézőpontom a lovaglással kapcsolatban, amit edzőmnek, Satu Hurmenak köszönhetek. Mielőtt ide kerültem, a Mercurius Egyesület lovasa voltam nyolc évig, edzőm Rédei Julianna volt. Ő vezetett be a lovaglás szépségeibe, örömeibe.

Satut kitűnő edzőnek tartom, munkája során minden lovasára kellő figyelmet fordít, és mindent pontosan elmagyaráz. Számomra a legpozitívabb tapasztalat, hogy előtérbe helyezi a ló és lovasa harmonikus együttműködését, hogy mindkettőjüknek pozitív és örömteljes legyen az edzés.

Nem régóta vagyok a Sziget SE tagja, de úgy érzem, befogadtak a csapatba. Eddigi tapasztalataim alapján rendkívül összetartó és segítőkész közösségbe kerültem, szerencsésnek mondhatom magamat.

Az Országos Bajnokságon a Garas nevű lóval indultam. Ő egy 2002-es születésű, magyar félvér, tulajdonosa Satu Hurme. Csodálatos kinézettel rendelkező herélt, akinek ugyanakkor hatalmas mackó szíve van. Sok mindent köszönhetek neki is. Úgy gondolom, hogy sikerült jól összeszoknunk.

A jövőben szeretném tovább gyarapítani tudásomat, és majd ha elérem azt a szintet, military szakágban szeretnék tovább fejlődni egy ilyen jó edző, ló és csapat mellett.

Tavaly nyelvi évfolyamra jártam, nagyon magas óraszámban tanultam az angolt, és célom ezt még továbbfejleszteni. A későbbiekben szeretnék németül is tanulni, hogy ha esetleg lehetőség adódna, akkor Németországban vagy Ausztriában folytathassam a tanulmányaimat a lovaglás terén. Mivel szüleim orvosok, sok mindent mesélnek erről a tudományágról, így nagyon is érdekesnek találom. Még nincs pontos elképzelésem, hogy milyen egyetemen szeretnék majd tovább tanulni, de egy biztos, hogy életem során a lovakkal való kapcsolatot sosem szeretném megszakítani.