Preaload Image
image2 (1)

Sziráki Bíbor Virág

Szilaj és Szelíd Lovaspark E.

Ibiza

2016 Kezdő Díjlovagló Bajnoka Ifi kategóriában

Sziráki Bíbor Virágnak hívnak, 16 éves vagyok. A Gödöllői Református Líceum padjait koptatom már negyedik éve. Kedvenc tantárgyaim a matematika és a kémia.

A lovakkal való kapcsolatom már elég korán elkezdődött, 3 éves koromtól pónis sétákon vettem részt. 2011-ben kezdtem el a versenyzést az akkori edzőm, Kulandáné Csaba Viktória irányításával a Szilaj Lovas Parkban. Futószáras és díjlovas versenyszámokban is megmérettetem magam.

A jelenlegi lovam, Kozma Zsuzsanna tulajdonában lévő 17 éves magyar sportló. Ibizát két éve lovagolom, és úgy gondolom, hogy a kezdeti nehézségekhez képest jól összeszoktunk. Nagyon bújós kanca, mindig próbál a lovasa kedvében járni. Vele a díjugratásba is belekóstoltam, de inkább díjlovaglásban vagyunk eredményesek.

Természetesen ezekhez az eredményekhez nélkülözhetetlen egy jó edző, Gerecs Zsófia. Vele 2014 óta alkotunk egy csapatot, és remélem ez még nagyon sokáig így is lesz.
Következő célom a rajtengedély-vizsga, amire már gőzerővel készülünk.

Mivel a díjlovaglás a szívem csücske, egyszer egy zenés kűrben szeretném majd kipróbálni magam. A továbbtanulást illetően még nincs pontos elképzelésem, de mindenképpen olyan szakot fogok választani, amivel később a vegyiparban tudok elhelyezkedni. Mindemellett egy biztos, a lovak egész életemben el fognak kísérni, akár munka vagy versenyzés céljából.