Díjlovagló versenyszámok

Előkezdő szint

Díjlovagló versenyszámok lépésben és ügetésben

Kezdő szint

Díjlovagló versenyszámok lépésben, ügetésben és vágtában

Haladó szint

Díjlovagló versenyszámok haladó szinten, lépésben ügetésben és vágtában

Póni Klub díjlovagló versenyszámok

A Póni Klub díjlovagló versenyszámoknak az a célja, hogy felkeltse a gyerekek érdeklődését az idomítás iránt, arra ösztönözze őket, hogy a független ülés elsajátításával és a korrekt segítségek megtanulásával egyre jobb lovas váljon belőlük.

A díjlovaglásnak, akárcsak a „nagy” lovak és lovasok esetében, a Póni Klub versenyeken is a ló képességeinek és fizikumának fejlesztése a cél. Így válhat a póni/ló nyugodttá, elengedetté, rugalmassá, együttműködővé. Ugyanilyen fontos, hogy a lovas megtanulja a pontos, korrekt feladat végrehajtásokat.

A jó lovaglás alapja a  helyes ülés!

A Póni Klub díjlovagló versenyszámok közül a legkönnyebbek (D1 és D0) még csak lépésben és ügetésben végrehajtandó feladatokat tartalmaznak.
A legnehezebb, bajnoki versenyszámok is legfeljebb A-L szintűek. Eltérően a normál díjlovagló versenyektől, az ügetésben végrehajtandó feladatokat könnyű és tanügetésben is le lehet lovagolni.

  • Előkezdő versenyszámok: Előkezdő 1, Előkezdő 2 (D1), Előkezdő 3 (D0)
  • Kezdő versenyszámok: Kezdő Gyerek 1 (C), Kezdő Gyerek 2, Kezdő Gyerek 3, Kezdő Ifi 1 (C2), Kezdő Ifi 2, Kezdő Ifi 3
  • Haladó versenyszámok: Haladó 1 (B1), Haladó 2 (B2), Haladó 3 

,,A lovas számára az az igazi öröm, amikor a helyes kiképzés következtében a lova mind mentálisan, mind fizikálisan fejlődik."

Felicitas Von Neumann-Cosel