Preaload Image
pl5

Pongrácz Lilián

Sóskúti Manók Póni Klub

Kankalin

2015 Díjlovagló Bajnoka Ifi kategóriában

Pongrácz Liliánnak hívnak, 15 éves vagyok. A Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumba járok. Mivel édesapám tenyésztő, csecsemőkorom óta lovak közelében lehetek. Rendszeres edzésekre 6 éves korom óta járok a Habsburg Lovardába. Első pónimat, Pumuklit körülbelül 1 évvel később kaptam, akkor kezdtem heti 3 edzésre járni. Második pónimat 2010-ben kaptam, akivel 2011-ben sikeres rajtengedély-vizsgát tettem. Harmadikos korom óta a jó tanulmányi eredményeim jutalmául ugróedzéseken vehettem részt édesanyám lovával (és mostani bajnok lovammal): Kankalinnal.

Kankalin egy 14 éves saját tenyésztésű kisbéri kanca, akit édesanyám 5 éves korában vett át. Mint már említettem, harmadikos koromban engedtek először ráülni. Azóta heti rendszerességgel lovagolom, de csak 2013-ban hoztam először versenyre. A 2014-es Póni Klub OB győzelmünk annyira meglepett mindenkit, hogy a lovat már hazavittük az eredményhirdetés kezdete előtt. Idén inkább úgy indultunk neki, hogy idén megvédjük a címünket, így kicsit stresszesebbre sikerült, de a nehéz munka meghozta gyümölcsét és csapatban is harmadikak lettünk. Ezenkívül mostanában militaryban versenyzek vele, ahol többé-kevésbé sikeresek vagyunk A kategóriában.

A jövőben szeretnék továbbra is versenyszerűen lovagolni. Idén vagy talán majd csak jövőre a Díjugrató Ifi OB a cél. Emellett nagyon fontosnak tartom a tanulmányi átlagom fenntartását is, majd jogi egyetemen szeretnék továbbtanulni.