Preaload Image
11138109_1624897297798204_3044730268900779756_n

Pánczél Nikolett

Sziget SE

Lola

2015 Stílusbajnoka Előkezdő Póni 1 kategóriában
2015 Díjlovagló Csapatbajnoka

Pánczél Nikolett vagyok, 14 éves, Pócsmegyeren, a Szentendrei-szigeten lakom. A leányfalui Móricz Zsigmond Általános Iskola 8. osztályába járok.

Olyan családba születtem, ahol a lovak már régóta családtagként élnek velünk, így egész kicsiként közel kerülhettem hozzájuk és hamarabb ültem lovon, mint megtanultam volna járni. A szüleimnek köszönhetően már pár évesen velük együtt lovagolhattunk a környező terepeket járva. Később, mikor nagyobb lettem, önállóan lovagolhattam az akkor még fiatal pónimon, Lolán. Kilenc éves voltam, mikor az Eperke Póni Klub színeiben, Korcsogné Kovács Mónika irányításával indultam először a Póni Klub futószáras versenyszámában. Azóta versenyzem a Póni Klub versenyein, sikeresen haladva előre, futószáras, díjlovas és ugró számokban.

Leginkább otthon lovagolunk és készülünk a versenyekre. Több mint négy éve a Sziget SE tagjaként, az edzőnk Satu Hurme, ő segít a napi munkánkban és a versenyekre való felkészülésben. Számomra nagy lehetőség, hogy 2014 óta díjlovaglásban Dallos Gyula bácsi foglalkozik velünk és segít fejlődni, hogy magasabb szintre léphessünk.

A lovamat, akivel idén az Előkezdők Díjugrató Stílus Bajnokságát megnyertük, Lolának hívják. Négy hónapos voltam, épp ahogy ő is, amikor megkaptam a szüleimtől. Ő egy szürke holland sportpóni kanca, aki egy kissé érzékeny típus, de mivel együtt nőttünk fel barátként és csak én illetve a testvérem lovagoljuk, nagyon jól megértjük egymást. A versenyeken szinte mindig a legjobbra törekszik, egy igazi tökéletes versenytárs. Az ő csikója Álmodó, egy 5 éves szürke herélt póni. Vele is elkezdtünk versenyezni, de sajnos már kicsinek bizonyul hozzám.

Mivel jövőre gimnáziumba megyek és szeretnék jó eredménnyel tanulni, valószínűleg kevesebb időm marad majd a lovaglásra. Mindent megteszek majd, hogy összeegyeztessem a két dolgot, mert amíg van rá lehetőségem továbbra is szeretnék versenyezni, díjlovaglásban és díjugratásban is. Idén szerettem volna sikeresen letenni a rajtengedély-vizsgát díjlovaglásban, de egy sérülés miatt ezt a célom megvalósítását a jövő évre kellett áttennem! Szerencsésnek érzem magam, hogy számomra a lovaglás nem csak egy sport lehet, hanem a családomnak és nekem is a mindennapok részesei a lovak és a lovaglás, amit soha nem szeretnék feladni.