Preaload Image
IMG_7816

Pánczél Gabriella

Sziget SE

Lola

2015 Kezdő Díjlovagló Bajnoka Gyerek kategóriában

Pánczél Gabriella vagyok, 12 éves, a leányfalusi Móricz Zsigmond Általános Iskola 6. osztályában tanulok. A Szentendrei-szigeten, Pócsmegyeren élek, ahol a lovainkat is tartjuk, ennek köszönhető, hogy már egész kis gyerekként közelebbről megismerkedhettem a lovakkal és a lovaglás örömével.

Mivel a családomnak régóta vannak lovai, akik a mindennapjaink és életünk részei, természetes volt, hogy én is hamar szoros kapcsolatba kerültem velük. Szüleim tanítottak meg lovagolni, először előttük ülve mentünk, majd a saját pónimon Jakkaryn követtem őket a szigeti terepen. Jakaryt 3 éves koromban kaptam, ő egy tarka póni kanca, idén lett 12 éves. Nagyon jó természetű, kedves és ügyes kis társ a minden napokban és a versenyeken is.

Hét éves voltam, mikor először indultam a Póni Klub versenyén futószáras számban, ekkor Korcsogné Kovács Móni edzet. Pár év múlva és azóta is, Satu Hurme a Sziget SE edzője segíti a munkánkat otthon, a versenyekre való felkészülésben. Nagy előrelépésnek számít a fejlődésünkben, hogy tavaly óta Dallos Gyula bácsihoz járhatunk külön díjlovas edzésekre, ahol mindig jó tanácsokkal lát el minket.

Mivel az évek alatt kissé kinőttem Jakaryt, idén leginkább Lolával, a nővérem pónijával indultam a díjlovas számokban és vele sikerült megnyernünk a Kezdő Lovasok Díjlovagló Bajnokságát. Lola egy érzékeny, de emellet nagyon kedves és figyelmes ló, szeretek vele versenyezni mert ő egy igazi ,,nyerni akaró típus˝. Csikójával, a kis szürke Álmodóval is versenyzek pár éve, ő még egy kicsit kezdő, de ügyes, vele inkább az ugró számokban indulunk, idén harmadik helyet sikerült elérnünk, az Előkezdő Lovasok Stílusbajnokságán.

Bár lassan át kell ülnöm nagy lóra, mert kezdem kinőni a pónikat, még szeretnék továbbra is versenyezni és feljebb lépni egy-egy szintet a Póni Klubban, díjlovaglásban és díjugratásban is. Remélem továbbra is sikerül a tanulást és a lovaglást összeegyeztetnem, mert szeretném hogy a lovak ezután is egész életemben a mindennapjaim részesei lehessenek.