Preaload Image
Q.eZsAZ7cq3eY7

Pillár-Bán Csenge

Ördöglovas Póni Klub

Daisy

2016 Előkezdő Díjlovagló Bajnoka Gyerek 9 évesig kategóriában

Pillár-Bán Csengének hívnak, 9 éves vagyok. Érden élek, és a százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium negyedik osztályába járok.

Óvodás koromban ültem először lóra és kis túlzással, azóta le sem szállok róla. Két évvel ezelőtt, egy jól sikerült nyári tábor után döntöttem úgy, hogy az Ördöglovas SE-nél szeretnék lovagolni. Tavaly már elindultam néhány versenyen, Futószár 2-ben pedig a Póni Klub Országos Bajnokságon a 9. helyig jutottam. Emlékszem, milyen ámulattal néztem akkor a díjlovas és ugró számok versenyzőit. Nem gondoltam, hogy egy év múlva az Előkezdő Díjlovagló Bajnokságban a dobogó tetején fogok állni a 6-9 éves gyerekek között.

Legnagyobb örömömre, tavaly óta már saját lovam is van. Ő Lotti, a hatéves magyar félvér kanca. Iskola után minden nap első utam hozzá vezet, rengeteget foglalkozok vele. Lotti könnyen tanul, rendkívül barátságos, emberközpontú ló. Büszke vagyok magunkra, amiért nyár óta már ugró edzéseken is együtt dolgozunk.

Mivel neki még sokat kell fejlődnie ahhoz, hogy versenyeken szerepeljünk, ezért az idei OB-n Daisyvel, a hétéves sportpónival indultam. Ő kezdetektől fogva közel áll a szívemhez, mert olyan lóban, mint én emberben: kicsit félénk, de rettentő kitartó. Ráadásul igazán sokoldalú, mert nem csak díjlovas, hanem futószáras és ugró számokban is kiváló teljesítményt nyújtott.

Titokban álmodoztam a győzelemről, de az elsődleges célom az volt, hogy minél szebb programokat mutassak be. Szerettem volna bebizonyítani, hogy nem hiába bízott bennem két edzőm, Menyhárt Ildikó és Vorsósi Viviána. Nekik sok köszönettel tartozom, mert a türelmük és a tanácsaik nélkül nem sikerült volna ilyen eredményt elérnem. Rettenetesen boldog voltam, amikor megtudtam, hogy a D1 és D0 versenyszámokban is első helyen végeztem. A Futószár 2-ben elért harmadik helyezésemnek szintén nagyon örültem.

Most elsődleges célom, hogy felvegyenek kisgimnáziumba, emellett szeretnék újabb versenyeken elindulni, már saját lovammal. Remélem, hosszú távon a rengeteg munka és a kitartásom segít abban, hogy minél magasabb szintre jussak a lovaglásban.