Preaload Image
pm4

Palotás Márk

Sóskúti Manók Póni Klub

Szonya

2015 Stílusbajnoka Haladó Póni 2 kategóriában
2015 Díjugrató Bajnoka Póni 2 kategóriában

Palotás Márk vagyok, Sóskúton, a Habsburg Lovardában lovagolok. Rendszeres edzésekre 2003-ban kezdtem járni, az első időszakban Zsámbékra, majd 2007 óta Sóskútra. Első Póni Klubos versenyemen 2006-ban indultam és a 2009-ben teljesített rajtengedély-vizsga óta hivatalos versenyekben is indulok, főként a díjugrató szakágban.

Az idei Országos Bajnokságon edzőm, Kriesch Enikő tulajdonában lévő kilenc éves kancával, Szonyával versenyeztem póni2 kategóriában. Szonya egy jó ugróképességgel rendelkező, érzékeny és finom lovaglást igénylő ló. Tulajdonosával már több hivatalos versenyen is részt vett, ám egy tavaly nyári sérülés után körülbelül fél éves pihenőre kényszerült. Az ugrómunkákat idén márciusban kezdte újra, ekkor kezdtem őt rendszeresen lovagolni. Mivel versenyhelyzetekben még nem volt elég megbízható először Póni Klubos versenyeken indultam vele és javuló teljesítmények után sikerült megnyernünk az OB-t, eddigi legkomolyabb közös versenyünket. Itt három napon keresztül remekül koncentrálva oldotta meg a feladatát, ami a stílusgyőzelem mellett két harmadik helyet eredményezett.

A szabadtéri szezon végeztével igyekszem a néhány, részben rám bízott lovat a fedeles szezonra, illetve a jövő évre felkészíteni. Célom, hogy minél több versenyen indulva a lovak is, illetve én is több tapasztalatot szerezzünk. Fontosnak tartom, hogy a tanulás terén is helytálljak, ugyanis idén ősszel kezdtem meg tanulmányaimat a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karán. Remélem ez az új helyzet nem jelent majd túlzottan nagy konkurenciát a lovaglásnak.

Végezetül szeretném megköszönni edzőim, Kriesch Enikő, Habsburg Eilika és Tuska Pál munkáját, akik a hétköznapokon elvégzett munka mellett a versenyek alkalmával is a segítségemre voltak.