Preaload Image
DSCN6523

Pallós Petra

Ürgehegyi LSE

Manó

2018 Előkezdő Díjlovagló Bajnoka Kezdő kategóriában

Pallós Petra vagyok, tavasszal leszek 12 éves. Oroszlányon élek és a Dadi Református Általános Iskolába járok, 6. osztályos vagyok. 3 éves koromtól ismerkedem a lovakkal. A nagyapámnak köszönhetem a lovak iránti szeretetemet és sikereimet, mert a játszótér helyett Ő vitt engem a lovak közelébe.

Több lovardában is megfordultam már, de nem rendszeresen jártam lovagolni. Nyári táborokba jelentkeztem, ahol nagyon jól éreztem magam, élveztem a lovaglást. Három évvel ezelőtt az Ürgehegyi kis csapat nyári táborában megtaláltam azt a közösséget és azokat az edzőket, akikkel öröm együtt dolgozni a sikerért.

Versenyszerűen 2016 óta lovagolok az oroszlányi Ürgehegyi Lovassport Egyesület színeiben. A legelső ,,megmérettetésem” egy házi ügyességi verseny volt, melyet a nyári tábor utolsó napján mindig megrendeznek. Idén már ott is aludtunk a táborban és részt vettünk a lovak ellátásában is. NAGYON JÓ CSALÁDIAS EGYESÜLET VAGYUNK! Itt szereztem a legjobb barátaimat is.

Az évek alatt sokszor vettem részt a Magyar Póni Klub Szövetség által rendezett regionális és országos versenyein futószárban és díjlovaglásban. Többször álltam a dobogón. Edzőim Kurdi Fanni és Horváth Jusztin. Fanni erős, határozott edző, keményen megköveteli a feladatok pontos végrehajtását. Edzés után pedig mindannyiunk anyja. Jusztin rendkívüli türelemmel próbálja átadni tudását. Mindig kitalál valami jó hasonlatot, hogy jobban megértsük a feladatokat. Heti 2-3 alkalommal járok edzeni, általában hétvégén, mert a tanulás mellett sajnos nem tudok több időt szakítani a lovaglásra. A tanítási szünetekben, ha csak tehetem, kimegyek a lovakhoz és a barátaimhoz. Saját lovam sajnos még nincsen, de az egyesület lovait nagyon szeretem.

Az idei országos bajnokságon Manóval indultam, aki az egyesület saját tenyésztésű és nevelésű pónija. Múlt évben kezdett versenyezni gyerekek és kezdő lovasok alatt. Nagyon ügyes és szófogadó póni. Manó egy tűzött sárga, 2010-es születésű sportpóni kanca. Apja neve Csodás, fajtája welsh póni. Manó anyukája, akivel szintén versenyeztem az évben, Virág, aki egy 2002-ben született szürke póni, a kezdő lovasok legrutinosabb versenytársa és az egyik legfurfangosabb póni, sokat tanultam tőle és sokat köszönhetek neki.

Az utóbbi időben kipróbáltam a tudásom más pónikon és lovakon is a lovardában. Az egyik közülük Little Boy, egy haflingi fajtájú kisló. Nehéz lovaglású ló, de próbálunk együtt dolgozni.

A nagyimmal mindig csinálunk ló sütit a lovaknak, hogy megjutalmazzuk őket a kemény munka után.

Arra a kérdésre, hogy „Mi leszel, ha nagy leszel?” sajnos még nem tudok válaszolni. De az biztos, hogy a lovak valamilyen módon szerepet fognak játszani az életemben.