Preaload Image
Nagy Mercédesz

Nagy Mercédesz Barbara

Fernando Dinamit

Öregkői Lovasok Egyesülete

2015 Előkezdő Díjlovagló Bajnoka Gyerek 10-13 évesek kategóriájában

Nagy Mercédesz Barbara vagyok, 13 éves. Nyergesújfalun, a Kernstok Károly Általános Iskola 7.a osztályába járok. Tanulmányaimat eddig mindig kitűnő eredménnyel végeztem, és a jövőben orvos szeretnék lenni.

3 éves korom óta lovagolok, először Nyergesújfalun a Csemete Lovasparkban kezdtem egy pónival, edzőm Sebák Andrea volt. Futószáron és díjlovaglásban jó eredményeket értem el. 6 éves koromban kaptam meg a második lovamat, Mexet. Ő egy ugróló, vele díjugratásban és díjlovaglásban szintén szép eredményeket értem el. Rendkívül sokat tanultam tőle.

2012-ben az Unikornis Lovardában folytattam lovas ismereteimet. Először díjugrattam, majd díjlovaglásban Husz Alexandra volt az edzőm. Ekkor már nem akartam ugratni, és szerettem volna kapni egy igazi díjlovat. Mexet Andi néni vette meg tőlünk. Tudtam, hogy nála jó kezekben lesz. Nem gondoltam volna, hogy ilyen nehéz lesz megtalálni az új lovamat, de az egyik napon megmutatták nekem Fernando Dinamitot. Kipróbáltam és egyből tudtam, hogy ő az igazi. Apukámék rögtön megvették nekem, és el is szállították az Unikornis Lovardába.

Nem sokkal később úgy döntöttünk, hogy visszamegyek lovagolni a Csemete Lovasparkba, mert ez közelebb van hozzánk, és így több időm jut a tanulásra és a lovamra egyaránt. Dinamittal sok versenyen indultunk, és legtöbbször 1. és 2. helyezést értünk el, majd az Országos Bajnokság Előkezdő Díjlovagló Bajnokságának kategóriái közül az egyiket megnyertük.

Nagyon örülök, hogy Dinamit lett a lovam és remélem, hogy a jövőben is ilyen jó eredményeink lesznek.