Preaload Image
IMG_5423

Lutter Mercédesz

Eperke PK Szentendrei LSE

Betti

2018 Díjugrató Csapatbajnoka

A nevem Lutter Mercédesz, 13 éves vagyok, a Budapest 3. kerületi Harrer Pál angol nyelvet emelt szinten oktató általános iskolába járok.

2007-ben kezdtem rendszeresen lovagolni az Aranypatkó Lovardában. A lovaglások alatt egyre jobban megszeretem a lovakat. Az akkori edzőm egy idő után azt mondta, hogy tovább kellene lépni, mert ő többet nem tud tanítani, és hogy van jövőm a lovaglásban. Át is mentünk egy másik lovardába, de ők nem jártak versenyekre. Egy iskolai családi nap alkalmával kerültünk a Bodor Majorba, ahol édesapám vette észre, hogy ott Póni Klub versenyre felkészítő edzések zajlottak.

Később megkereste Kovács Mónikát, aki örömmel fogadott és aki azóta is az edzőm. Így kerültem az Eperke Póni Klubba.

Egy gyönyörű lovarda, és ott kezdtem edzeni, egy Shaki nevű nagy lovon lovagoltam.

Az első évben Futószár 1 versenyszámban indultam, ahol országos bajnok is lettem. A győzelem nagyon inspirált, így folytattam a versenyzést díjlovaglással, ahol sikeres is voltam Shakival.

Edzőm később keresett egy pónit és rátaláltunk egy Mandy nevű pónira. Nem mi vettük meg hanem a lovarda. Mandy-vel folytattam a versenyzést díjlovaglásban, majd később ugróban, ott is elég jó volt vele menni. A Bodor Major sajnos később bezárt és Mandy-t a lovarda eladta így, Mandy és ló nélkül maradtam.

Átmentünk a Szentendrén levő lovardába, ahol az edzőm lován Jennát lovagoltam. Vele is mentünk versenyekre, a díjlovaglás, ugratás jól sikerültek. Edzőm, Mónika javaslatára kerestünk egy új lovat, és találtunk egy pónit. A neve Betti. Egy kedves, aranyos, pej, 9 éves, boldog kis kanca. Amikor elmentünk kipróbálni ment, mint a rakéta. Aztán megtörtént az amire mindig is vágytam, megvettük. Az első póni az életemben, ami már teljesen az enyém volt. Átszállítottuk abba a lovardába, ahol lovaglok, Szentendrére. Pár nap elteltévvel Bettivel megpróbáltunk ügetésben átmenni a rúdon. Mint kiderült soha az életben egy rudat nem látott, de nem torpant meg előtte hanem átment. Eltelt egy negyed év és versenyen díjlovaglásban nagyon ügyesen ment. Elkezdtünk ugrani, elkezdtem versenyen ugrani és nagyon jól sikerültek. Egy éve van nálam Betti.

Az országos haladó díjugrató bajnokságon egyéniben harmadikok lettünk úgy, hogy még csak egy éve ugrik, az valóban egy csodálatos eredmény szerintem. De az igazán nagy eredmény az volt, hogy csapatversenyben bajnokok (elsők) lettünk. (Csapat: Kern Flóra Olívia, Jüngling Zsanka, Lutter Mercédesz)

Szerintem ez is csodálatos és nagyon jó dolog.

A jövőben szeretnék Bettivel továbbra is ugrani és fejlődni, a Póni Klubban versenyezni és letenni a rajtengedély-vizsgát.