Preaload Image
11224169_689318477871140_5452077153021735459_n

Kiss Rebeka

Eperke Póni Klub

Maxim Matróz

2015 Stílusbajnoka Haladó Nagy ló kategóriában

Kiss Rebeka vagyok, 16 éves, 2015-ben Stílusbajnok. Az Eötvös József Gimnáziumban tanulok, ami a második legjobb az országban.

Nagyon régóta lovagolok, legelőször 15 hónaposan ültem lovon. 5 éves koromban kaptam felesben egy welsh pónit, Szelídet, rajta tanultam meg az alapokat. 10 éves koromban egy connemara pónit kezdtünk el bérelni a Bodor Majorban, Arthurt, vele kezdtem el 11 évesen versenyezni. 2 éve, 14 éves koromban kaptam meg életem első saját lovát, Maxim Matrózt, akivel azóta versenyzek díjugratásban és díjlovaglásban is. Tavaly decemberben átvittük Matrózt Csobánkára és azóta ott vagyunk.

Több edzőm van, díjlovaglásban 1 éve Pachl Péter, akivel hivatalos versenyekre járok.

Nagyon szeretem Matrózt! 2004-es kisbéri félvér és multifunkciós, mert jól teljesít mind díjugratásban, mind díjlovaglásban, sőt még szabadidomításra is szuper, nyakmadzaggal teljesen jól irányítható, lovagoltam rajta úgy is, hogy semmi sem volt rajta! Tanulékony, tud “mosolyogni”, kérni a lábával, spanyol lépni. Egy év alatt, amióta elkezdtünk vele díjlovagolni, rengeteget fejlődött. Sajnos nagy mozgása nincsen, az alkata eléggé korlátozza, de mindent korrekten meg tud csinálni és a mozgása is fejlődött, lépései megnyúltak. Egy éve még azon szenvedtünk, hogy összekerekedjen, most pedig vágtában is oldaljárunk, többször ugrást váltunk egy átlón és a nyújtásokat gyakoroljuk.

Vannak terveim a jövőre vonatkozóan. 2016-ban szeretnék pár hivatalos díjugrató versenyre menni és valószínűleg visszajövök a Póni Klub OB-ra is. Díjlovaglás terén magasabb szintre lépünk, középosztályba. Később külföldi egyetemen szeretnék tanulni, egy olyan országban, ahol nagyon jó a díjlovaglás.