Preaload Image
_MG_9972

Király Alíz

Ördöglovas Póni Klub

Auris

2018 Haladó Díjlovagló Bajnoka Gyerek kategóriában
2018 Díjlovagló Csapatbajnoka

Király Aliz vagyok, 11 éves, a törökbálinti Zimándy Ingnác Általános Iskolába járok. 7 éve lovagolok, ami az úszás és agility mellett heti négy edzést jelent.

Már kis korom óta részt veszek a póni klubos versenyeken, ahol a futószáras számokkal kezdtem, majd a díjlovas számokon át, ugró versenyeken is szoktam indulni. Tavalyi évben a kezdő gyerek díjlovas kategóriában Puszedli nevű pónimmal sikerült nyernem.

Télen vásároltuk Aurist, hogy a rajtengedély-vizsga után militaryban is versenyezhessek. Nagyon megtetszett ez a sportág, egyrészt mert anyukám, aki az edzőm is, ebben versenyzett korábban, másrészt, mert izgalmasnak találom. Ebben az évben már szép eredményeket értünk el.

Terveim közt szerepel, hogy szeretnék bekerülni a Talent Programba, és még a hátralévő bábolnai military fordulón jól szerepelni.

Az idei Póni Klub Bajnokságon ismét díjlovaglásban sikerült nyerni, már haladó kategóriában. Nem gondoltam volna, hiszen Auris még olyan szeleburdi, csak öt éves, de nagyon jól összeszoktunk. Imádok lovagolni a kis csokipónimon, remélem sose növöm ki. Ugróban ötödikek lettünk, mert kicsit elkapkodtuk a pályát.

Nagyon élveztem a versenyt, ahol nagyon jó volt a hangulat és mindenki szurkolt a másiknak. Például, a díjugratás alatt a tribün szinte felrobbant a szurkolástól, ami lovasként és nézőként is nagyon jó érzés volt.

A jövő évi döntőn mindenképpen ott leszek!