Preaload Image
_MG_8725

Király Alíz

Ördöglovas Póni Klub

Puszedli

2017 Kezdő Díjlovagló Bajnoka Gyerek kategóriában
Király Aliz vagyok, 10 éves. Törökbálinton lakom és ide járok a Zimándy Ignác Ált. Isk. 5. osztályába.
Három pónink van, Puszedli, Lencse, velük versenyzek, és a húgomnak is van egy kisebb: Gerzson. Őket Sóskúton tartjuk.
Kicsi korom óta lovagolok, mert anyukám, Fauszt Gabriella lovasedző. Tőle tanultam mindent. A Póni Klub versenyekre már öt éves korom óta járok. Akkor még futószáras számokban indultam. Később díjlovas és főleg ugró versenyeken vettünk részt. Az ugratást nagyon élvezem. A két pónim teljesen különböző lovaglású. Lencse nagyon rohan az ugró pályán, Puszedli meg megfontolt, könnyű vele szépen menni.
A sok ugró verseny után, az idomításra nehezen éreztem rá. Három havonta leutazunk edzőtáborba anyukám barátnőjéhez Szabó Orsihoz Somogyjádra. Orsi és anyukája, Marika néni tart nekem idomító edzést. Így lassan kezdtem élvezni a díjlovaglást is. Puszedlit nagyon szeretem, annyi örömöt okozott nekem. Kicsi koromban vele nyertem futószáras bajnokságot, rengeteg ugró versenyen volt a segítségemre, mostanában a négyszögben vagyunk összenőve és sokat járunk kettesben terepre is.
A lovagláson kívül járok úszni és atletizálni. Két kiskutyámmal szívesen veszek részt agility edzéseken. A későbbiekben állatokkal és sporttal szeretnék foglalkozni.
A további célom a lovaglással, hogy a rajtengedély-vizsga után mihamarább military versenyeken szerepelhessek.
Nagyon élveztem a Balatonvilágosi OB-t, sokat készültünk rá, nem gondoltam volna, hogy pont a díjlovaglást nyerem meg. Még egyszer köszönöm Puszónak, hogy a világ legrendesebb pónija, a szüleimnek a sok támogatást és az Ördöglovasoknak a szurkolást.