Preaload Image
IMG_8737

Ifj. Anducska Tibor

Sziget SE

Újfehértói Lovasbarátok Egyesülete

2015 Stílusbajnoka Előkezdő Póni 2 kategóriában

2003. május 27-én születtem Debrecenben, újfehértói lakos vagyok. Újfehértón az Istenszülő Oltalmáról Elnevezett Görög Katolikus Általános Iskola 6. osztályos tanulója vagyok. A sportot tekintve imádok lovagolni, de az iskolában a Bozsik Program keretében futballozok, ezenkívül úszásra is járok. Tanulmányi átlagom 4,8. Zenei tanulmányaim: hegedű és énekkar.

A lovaglásról bővebben: Az Újfehértói Lovasbarátok Egyesületének Lovardájában lovaglok négy éve. Pici gyermekként mindig álmodoztam a lovaglásról és mikor 2011 augusztusában megépült a fedeles lovarda Újfehértón, az elsők közt jelentkeztem, hogy lovagolhassak. 2012-ben a lovarda lovain tanultam meg az alapokat, majd 2013 márciusában saját lóval kezdtem el dolgozni. Ekkor lett társam, tanítóm Gesztenye, aki egy velem egyidős tisztavérű connemara herélt póni. Gesztenye 148cm magas, pej színű, 2003. május 01-én született, B2 szintig versenyzett, kiváló képességű póni és remek társ. Rövid összeismerkedés után, már hetente 6 napot edzettem Gesztenyével, heti egy-két ugró edzéssel. Ennek eredményeképpen akkori edzőm, Oláh Zsolt bíztatott és vitt el 2013 augusztusában életem első nem hivatalos házi versenyére Nyírbátorba. Jól szerepeltünk, hibátlan pályát teljesítettünk, egy életre szóló élmény volt. Ekkor fogalmazódott meg bennem, hogy én versenyezni szeretnék. Ekkor egyéni versenyzőként indultam. Ezután 2013 szeptemberében az első hivatalos versenyem egy GYEPOSZ verseny volt, ahol minősültem és meghívást kaptam az Országos Fedeles Döntőre. A döntő 2014 áprilisában volt. Sokat edzettünk a télen és életem második hivatalos versenyén díjugratásban 60 cm-en a második helyezéssel térhettünk haza. Nagyszerű érzés volt. A 2014-es évben végig edzettünk és versenyeztünk.

2014 őszére új edzőnk lett, Nagy Sándor személyében. Bizakodóan mentem az első napon tartott edzésre és már ekkor tudtam, sokat fogok tőle tanulni. Ismét heti hat napot edzettem, de már volt, hogy több lóval is. 2015. március 15.- én a GYEPOSZ OB 70 cm-es díjugratásban országos bajnok lettem Gesztenye nyergében. Ez után edzőnk Nagy Sándor indittatására a helyi lovardában megrendezésre került, az első póni klub verseny. Ekkor már csapatban nevezett be minket a mester, több környékbeli tanítványával együtt, mint az Újfehértói Lovasbarátok lovasai. Jól szerepeltünk elindultunk a póni klub versenyeken is. 2015. szeptember 4-6 között a Póni Klub által megrendezett Országos Bajnokságon az előkezdők stílusbajnokságában lettem bajnok Gesztenye nyergében, futószáron 2., díjlovaglásba 4. lettem. Nagyszerű bajnokság volt, fárasztó de mégis élveztem minden percét. Ezt követően még egy országos bajnokságon vettem részt a GYEPOSZ szervezésében 2015. október 4-én a póni 80 cm-es díjugratásban második helyezést értem el. Itt szeretném megjegyezni, hogy nagyon sokat segítenek szüleim, így ezúton is szeretném megköszönni a sok-sok szülői támogatást nekik.

Példaképem a díjugratásba Marcus Ehning, tetszik a német precizitás a fegyelmezett, pontos lovaglás. Szeretném tovább folytatni a díjugratást, a továbbtanulásnál is fontos lesz számomra, hogy ezt a sportot tovább tudjam vinni. Szeretném jövő tavasszal lerakni a rajtengedély vizsgát és minden lehetőséget megragadni a további fejlődés érdekében.

Ui: Sokat edzek, sokat versenyzek és álmom, hogy egyszer én is világbajnok lehessek!

Íródott: Újfehértó 2015. október 12.