Preaload Image
hv1

Hollósy Viktor

Rhiannon Lovas Klub

Bársonyos

2015 Díjugrató Bajnoka Nagy ló kategóriában

Hollósy Viktor vagyok, jelenleg 16 éves és a budapesti Ady Endre Gimnázium tanulója. Négy évvel ezelőtt, 12 éves koromban ültem először lóra, mikor édesanyámat kikísértem a lovardába. A Satu Hurme Lovas Sportiskolában kezdtem lovagolni, már akkor is részt vettem a Magyar Póni Klub Szövetség versenyein. 2013 óta a Rhiannon Lovas Klub színeiben versenyzek, az edzőm Móczár Éva. A díjugrató rajtengedély-vizsgát 2014-ben tettem le.

Két lovunk van: Designt T és Bársonyos, két gyönyörű pej kanca, mindkettő magyar sportló.

Az iskolai időszakban hetente 3-4 alkalommal járok edzésre. Tanítási szünetekben hetente 5-6 alkalommal is lovagolok. Az idomítás, az ugratás mellett rendszeresen járunk terepre is, amit nagyon kedvelek.

Szeretek versenyezni. Kimondhatatlanul jó érzés a lóval együtt dolgozni, hibátlanul teljesíteni a pályát, izgulni az összevetésen és végül fent állni a dobogó tetején. Amikor lovon ülök, akkor megszűnik körülöttem a világ, csak a lóra és a pályára koncentrálok.
A lovaglás megváltoztatta a szemléletemet, viselkedésemet, sok dolog fontosságát átértékeltem. Valahogy más ember lettem, és mindezt úgy gondolom, hogy a lovaglásnak is köszönhetem. A jövőben szeretnék minél több versenyen elindulni és jó eredményeket elérni. Szeretném magam kipróbálni nem csak a díjugratásban, hanem a military szakágban is.

A tantárgyak közül erősségem a matematika és a fizika, ezeket is szeretem a legjobban. A későbbiekben majd műszaki pályát szeretnék választani, de abban biztos vagyok, hogy az életemben a lovak mindig fontos szerepet fognak játszani!