Preaload Image
IMG_9112

Habsburg Ildikó

Sóskúti Manók Póni Klub

Szarkaláb

2015 Díjugrató Csapatbajnoka

11 éve lovagoltam az első Póni Klub versenyemen. Vezetőszárban indultam és kaptam egy érmet, meg egy szalagot. A verseny képe azóta is a szobámban lóg.

Szarkalábot a jelenlegi pónimat 6 éve kaptam és rajta tanultam meg ugratni. Az első ugróversenyemen vele mentem, amit meg is nyertünk. Azóta Tuska Pállal, Frank Elemérrel és Habsburg Eilikával edzek hetente kétszer. Szarkaláb egy nagyon kedves és szeretetteljes ló, de gyakran biztosra akar menni, hogy jó a hátán ülő lovas, ezért az ugrás mellé viszi. Az ugratáson kívül még pónigaloppozok is, amiben Szarkaláb nagyon sikeres. Már Ausztriába is többször meghívtak, hogy tartsunk bemutatót.

Két éve kezdtem el nagy lóval ugrani és letettem a rajtaengedély vizsgámat. Egy és fél éve kaptam egy saját lovamat, Lafertyt. Ő egy idősebb szürke herélt, aki nagyon jól ugrik.

Lovagláson kívül még lovastornázok is. A lovastorna csapattal minősültünk a Junior Világbajnokságra Hollandiában, de miután a sponzor keresése sikertelen volt, nem tudtunk kijutni.

A Póni Klub Országos Bajnokságon az első nap a stílus bajnokságban 2. lettem. Második nap sajnos nem voltam elég gyors, így csak negyedik lettem. A harmadik nap pedig kizártak az összevetésben. Csapatunk mégis sikeres volt, mert nem volt hibánk az alappályákon, így megvédtük a címünket. Szarkalábon kívül még nagy lóval is indultam, akivel a második napot megnyertem, de a harmadik nap ő sem volt a legjobb, ezért egyszer megállt és egy rudat levert.

Az álmom az, hogy profi lovas legyek. Nagyon sokat köszönhetek az edzőimnek és a lovamnak, mert nélkülük nem sikerült volna jó helyezéseket elérnem.