Általános

A Magyar Póni Klub Szövetségen keresztül a gyerekek tagjai lehetnek a világ legnagyobb lovas ifjúsági szervezetének. A Póni Klub által szervezett vizsgákon és tudáspróbákon bővíthetik ismereteiket a lovaglásról és a lóval való bánásmódról. Részt vehetnek a Póni Klub versenyeken, kezdőtől haladó szintig. Részt vehetnek a Póni Klub táborokon, akár saját pónikkal, lovakkal is, ahol szakavatott edzők és oktatók kezei alatt fejlődhetnek, ismerkedhetnek más Póni Klub egyesületek tagjaival. A táborokban vizsgázni is tudnak a tagok. Az Euro Pony Club keretein belül lehetőség van külföldi cseretáborokon való részvételre.

A Magyar Póni Klub Szövetség tagja lehet bárki, aki a Póni Klub Alapszabályában foglaltakat elfogadja és az éves tagdíjat befizeti.

A Póni Klubhoz egyénileg és lovasiskolán keresztül is lehet csatlakozni.

A tagságnak nem feltétele saját póni vagy ló.

A Póni Klub versenyein 25 éves korig lehet indulni.

Igen, de 25 éves kor felett a versenyeken nem indulhatnak, önkéntesként segíthetik a Póni Klub működését.

Nem, többletpont csak a Magyar Lovassport Szövetség országos bajnokságán elért dobogós helyezések után kapható.

A Magyar Póni Klub Szövetség egy ifjúsági lovas szervezet, könyvterjesztéssel, csomagküldéssel a Pony Club (későbbi nevén Penny Girl) lovas könyvklub foglalkozik, ilyen jellegű kéréssel, kérjük keressék fel a kiadót.

Vizsgázással nem csak a lovastudásodat, hanem az elméleti felkészültségedet is ellenőrizheted, kipróbálhatod magad vizsgaszituációban, fokozatosan felkészülhetsz a rajtengedély-vizsga elméleti és gyakorlati részére.

Igen, a különböző szintű vizsgák díja egységesen 4000 Ft.

Kérdésedet írd meg az info@poniklub.hu e-mail címre!

Versenyek

A versenyeken a startdíj  4000 Ft versenyszámonként.
A startdíjat a verseny helyszínén tudod befizetni.
Nem, és abban az esetben sem, ha mindkét bajnokságban másik lóval indulnál. Ugyan ez a szabály érvényes a díjugrató bajnokságokra is.
A versenyrendezésről további információkat itt találhat. További kérdések esetén kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot az info@poniklub.hu címen!
Igen, ameddig napi startjaik száma nem több a Póni Klub Szabályzatában foglaltaknál. (Lásd: Póni Klub Szabályzat – Napi startok száma)
A lovasok biztonsága érdekében a Póni Klubnak egymásra épülő minősítő rendszere van, ezzel biztosítva a lovasok hosszútávú fejlődését és a biztonságos versenyzést.

Adminisztráció

Mert így a lovas és ló által elért eredmények évekig visszamenőleg megőrizhetőek.

Az éves tagdíj adott naptári évre vonatkozik, nem pedig a befizetéstől számított egy évre! Novembertől lehet a következő évi tagdíjat befizetni.

A tagdíj befizetéshez szükséges liszenszet a Póni Klub Ügyfélkapun keresztül lehet igényelni pár egyszerű lépésben.

A tagdíj befizetési segédlet itt található.

Az éves tagdíj jogosít arra, hogy a Póni Klub versenyeken, edzőtáborokon, rendezvényeken részt vegyél, a befizetett startdíjjal járulsz hozzá a versenyrendező költségeihez.

A lovak és klubok regisztrációja ingyenes.

Az önkéntes munkáról az ‘Önkéntes munka’ menüpontban olvashatsz, ahol a jelentkezési lapot is megtalálod!

Nem, az Ügyfélkapun való regisztráció és a tagdíj befizetése után, már nevezhetsz is az első versenyedre!

A nevezés a nevezes.poniklub.hu oldalon keresztül történik. Segítséget a nevezéshez itt találsz.

Kapcsolat

További kérdésed van? Írj nekünk!