Preaload Image

Gyalog Luca

Sóskúti Manók Póni Klub

Androméda

2016 Stílusbajnoka Kezdő Póni 1 kategóriában

Az OB-ra elsősorban nyáron, mivel Veszprémben szoktam tölteni a nyarat, a volt edzőmmel Vámosi Lillával készültem, ő javította ki azokat a hibákat, amik egy stílusbajnokságon nagyon fontosak! Sokat segítettek nekem új edzőim is: Bogár Orsolya és Schaller Gábor Tordason egy edzőtáborban, ahol olyan jól éreztem magam, hogy ennek eredményeképpen át is vittem a lovaimat hozzájuk, ahol azóta is edzek!
Ez összességében egy nagyon bonyolult időszak volt, mert először Veszprémből a családommal való költözés miatt Sóskútra mentem lovagolni Habsburg Eilikához, ahol szintén rengeteget tanulhattam minden edzőtől, köztük Tuska Pali bácsitól is, akit már egy bábolnai edzőtáborból ismertem.
Jelenleg tehát a Bosnyák Lovasudvarban lovagolok Tordason és itt készülök a jövő évi versenyszezonra Bogár Orsolyával és Schaller Gáborral. Emellett köszönettel tartozok Antal Péternek is a versenyen a melegítőpályán nyújtott segítségért!
A lovam Androméda, egy pej holland sportpóni kanca némi “arab telivérrel” keresztezve, ezért mindamellett, hogy egy nagyon megbízható jóindulatú ló az arab vér miatt megfelelően “pörgős” is, ha kell!
Úgy gondolom, mivel Androméda egy nagyon jó képességű ló, ezért akár a rajtengedély-vizsgáig is el tudok vele jutni jövőre.
A lovas céljaim között határozott elképzelésem, hogy egy Ifi EB-re eljussak a következő pár évben és ott minél jobb eredménnyel térhessek haza.
Addig természetesen rengeteg tanulnivalóm van, de úgy érzem, hogy a jelenlegi edzőimtől minden segítséget megkapok, amire szükségem is van, mert így 9 évesen mindössze 3 év lovaglással még rengeteg tapasztalatra van szükségem és sok “hullámvölgyön” kell még átkelnem a céljaim eléréséig. Most is úgy érzem, hogy egy ilyen “hullámvölgyben” vagyok, ami adódik egyrészt a koromból és abból is, hogy egy ideig gyűjtöm-gyűjtöm a tudást, majd összekavarodik minden és egyszer csak letisztul.
Ami az egyéb tanulmányaimat illeti az Állatorvosi Egyetem elvégzése a célom, de ez még messze van, mert jelenleg a Budapestre költözés miatt a veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskolából átiratkoztam a budapesti Gárdonyi Géza Általános Iskola 3.osztályába.