Preaload Image
14716113_1183117131763780_3624365741597545854_n

Gulyás Dominik

Ameko LK

Ameko Kedves

2016 Díjlovagló Bajnoka Gyerek kategóriában

Gulyás Dominiknak hívnak, a 10-12 éves gyermek korosztályban indultam. A Barcsay Jenő Általános Iskolában tanulok Szentendrén, ahol élek.

Komolyabban 4 éve kezdtem lovagolni, 3 éve versenyzek. Lovas családba születtem, hiszen keresztapám és egyben edzőm Bertók Viktor üzemelteti az Ameko Lovas Klubot, ahol kezdődött minden. Sok lova van, én is itt ismerkedtem meg a lovassporttal és lovagolok azóta is. Első versenyem egy Póni Klubos verseny volt, de az idén letettem a rajtengedély-vizsgát és nagyobb versenyeken is indulok. Az idén a Platthy József Regionális Bajnokságot is megnyertem, ezüstérmes lettem a Korosztályos Championatuson és a Póni Klub Díjugrató Bajnokságban egyéniben és csapatban is.

Edzőm és keresztapám Bertók Viktor, aki diplomás testnevelő, hypológus lovastanár, 2-es szintű edző, pályaépítő is. Nagyon szigorú és következetes minden versenyző tanítványával, ezért olyan eredményesek az amekos lovasok. Mindent elmagyaráz az edzéseken, ha nem megy valami azonnal felül bármelyik lóra és megmutatja, mit hogyan kell. Hetente versenyszezonban szinte minden nap edzünk, ilyenkor napi 6-8 különböző lovat lovagolok, idomítunk, ugrunk, dolgozunk a lovakkal.

A kedvenc lovam Ameko Finesse, ő egy 10 éves sárga herélt. Fantasztikus ló, tele energiával, nagyon precíz és óvatos ló. A jövőre tekintve a legnagyobb távlati célom a gyermek válogatottba kerülés és a Díjugrató EB, valamint minél több bajnoki cím elnyerése, addig pedig dolgozunk keményen.