Preaload Image
fórizs

Fórizs Janka

Sóskúti Manók Póni Klub

My Little Fox

2015 Kezdő Díjugrató Bajnoka Póni 1 kategóriában

Budaörsre az 1. Számú Általános Iskolába járok iskolába és most vagyok hetedik osztályos.

3 évesen ültem először lovon, de rendszeresen csak 6 éve lovagolok. Jelenlegi egyesületembe, Sóskútra 4 éve járok. Az álmom az, hogy profi lovas legyek, és hogy elvégezzem az egyetemet.

Mikor elkezdtem ide járni Foxy-t, a mostani győztes lovamat még nem lehetett lovagolni, mivel akkor még csak 1 éves volt. A legtöbbször az anyukáján: Mylady-n mentem, ő tanított meg ugratni.

Amint elkezdődött Foxy kiképzése, én is részt vehettem benne. Csikó korában nem volt egy olyan perc, hogy ne bakolt vagy ágaskodott volna – nem is nagyon szerettem még akkor, mert sokszor leestem róla. Mikor ugratni kezdtünk nagyon furcsán és szokatlan stílusban ugrott.

Első versenye 3 évesen volt Ausztriában egy pónigalopp bemutatón – ez volt mindkettőnk első megmérettetése. Az egyik akadály előtt megállt, hiszen még nem tudott annyira jól ugrani és szembefordult a galoppozó lovakkal. Szerencsére megúsztuk ép bőrrel és átültem egy nyugodtabb lóra.

Szintén abban az évben volt élete első Póni Klubos versenye, ahol én mentem vele díjlovaglásban. Az utolsó feladatnál megijedt valamitől és kiugrattunk a pályáról.

Szeleburdisága és bakolásai miatt többen ,,semmirekellő disznófülűnek”-nek vélték, de én hittem benne, hogy egy nap komoly ló lesz belőle.

Idén márciusban indultam vele a Nemzeti Lovardában egy versenyen, ahol már nagyon szép összevetést is ment. Májusban már PK2-ben a kupáért indulhattam vele. Sajnos pont lecsúsztunk a dobogóról, de egy szép 4. hellyel dicsekedhettünk. Nyáron több sikeres és néhány kevésbé sikeres versenyen is részt vettünk, majd jött az OB és rajtam kívül nem nagyon hitte senki, hogy sikerülhet – de ő megcsinálta és ez az, amit a legjobban csodálok benne, hogy nagy szíve van és soha sem adja fel.

Nagyon sokat köszönhetek az edzőimnek – Habsburg Eilika, Kriesch Enikő és Tuska Pál munkája és támogatása nélkül nem sikerült volna nyernem.