Preaload Image
IMG_6034

Felvinczi Lilla

Kobak Póni Klub

Dayana

2017 Díjlovagló Bajnoka Gyerek kategóriában

12 éves vagyok. Három éves korom óta lovagolok, volt egy-két év kihagyásom. Versenyszerűen közel három éve. A budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskolában tanulok, jelenleg hatodikos vagyok és teljes erőbedobással készülök a gimnáziumi felvételire.

A Kobak Póni Klub lovasa vagyok. Eredetileg edzőmmel, Jármy Katával ugró lovasnak készültem, de végül a díjlovas ágban kötöttem ki. Ebben a szakágban nagyon sokat segített másik edzőm, Kovács Olívia. Bár a lovardánkban ugratok is, mégis inkább a profi díjlovaglást tűztem ki célnak.

Az egész díjlovas történet eleje ott kezdődött, hogy 2017 márciusában megkaptam Dayana-t, a hannoveri, sárga kancámat. Dayana német tenyészetből érkezett Magyarországra, díjlovas, díjugró származással. Amikor megvettük, eredetileg ugrólónak szántuk, de bármennyire jónak bizonyult ebben is, okosabbnak tartottuk azt folytatni, amit ő elkezdett. Jelenleg 16 éves.

Előtte egy fiatal pónit lovagoltam. Az elmúlt év során úgy tűnt én se tanulnék tőle és ő se tanulna tőlem. Most Kasza Réka lovagolja, és rendkívül jó eredményeket ér el Buckkal.

A felvételi mellett szeretném minél előbb letenni a rajtengedély-vizsgát.