Preaload Image

Fehér Míra

Sziget SE

Fortuna

2016 Díjlovagló Csapatbajnoka

Fehér Míra vagyok, 14 éves. A XVI. kerületi Táncsics Mihály Gimnázium nyelvi előkészítős osztályába járok.

2015 márciusában lettem a Satu Hurme Lovas Sportiskola tagja. Másfél év alatt lehetőségem volt sokféle lovon lovagolni, ezáltal rengeteg tapasztalatot szereztem. 7 évvel ezelőtt a Marshall Star Póni Klubban kezdtem a lovaglást, edzőm Miklós Fruzsina volt.

Jelenlegi edzőm Satu Hurme, akitől megtanultam igazán megérteni a lovakat. Megtanította, hogy a lovat nem irányítani kell, hanem együtt dolgozni vele. Az edzések során minden apró hibát próbálunk kijavítani és a feladatokat egyre pontosabban megcsinálni. Megváltozott a hozzáállásom a lovagláshoz és a lovakhoz, ezt Satunak köszönhetem.

Fortuna, május óta felesben tartott lovam. Ő egy igen pörgős, 13 éves magyar félvér kanca. Bár az elején nehéz volt összedolgoznunk, mostanra már összeszoktunk. Szeret díjlovagolni, de militaryzni még jobban, ezért remélem én is elkezdhetem vele.

A jövőben military szakágban szeretnék tovább fejlődni a Satu Hurme Lovas Sportiskola lovasaként.

Meg szeretnék tanulni minél több idegen nyelven beszélni. Egyszer láttam egy filmet a légiforgalmi irányítók munkájáról, ezután egyre több cikket kezdtem el olvasni erről a foglalkozásról, és megtetszett. Ekkor elhatároztam, hogy felnőttként légiforgalmi irányító szeretnék lenni, e mellett a lovaglást mindenképp szeretném tovább folytatni.