Preaload Image
14741223_1771682473097678_595965156_n

Cukteras Kinga

Ameko LK

Bársony

2016 Kezdő Díjugrató Bajnoka Póni 1 kategóriában

Cukteras Kingának hívnak, 15 éves vagyok. A Bessenyei György Gimnáziumban tanulok, Kisvárdán.

3 éve kezdtem lovagolni. Akkor még csak álmodtam a versenyzésről, és arról, hogy a dobogó legfelső fokán állhassak országos bajnokként. Az idén kezdtem el versenyszerűen ugratni, előtte díjlovaglásban versenyeztem, de az edzéseken rendszeresen ugrok is.

Az Ameko Lovasklubban lovagolok, Bertók Viktor az edzőm, aki egyébként diplomás testnevelő, hyppológus lovastanár, aki sokat volt kint Amerikában neves lovasok mellett. Ő nagyon sokat segít nekem, mindig mindent megbeszélünk, mit, hogyan kell csinálni. Nélküle nem tartanék most itt. Hetente versenyszezonban 4-5 alkalommal edzünk, ilyenkor napi 4-5 különböző lovon lovagolhatok. Vannak fiatalok és rutinosabb lovak is amiket lovagolok. Viktor komolyan veszi az edzéseket és szigorú az eredmények érdekében. Jövőre szeretnék rajtengedély-vizsgát tenni és R és N versenyeken indulni.

A kedvenc lovamat Ameko Cupidonak hívják. Ő egy 7 éves pej herélt. Nagyon szeretek vele dolgozni, maximálisan megbízok benne. Fantasztikus ló, mindenben segít nekem, eltűri a hibákat és nagyobbakat is tudok vele ugrani.

A jövőben szeretnék minél nagyobb versenyekre eljutni, és nagy vágyam a legjobb lovasok közé tartozni.