Preaload Image
Jazzi OB

Botos-Fábián Valéria

Szentendrei Lovasklub SE

Monti-S

2018 Stílusbajnoka Előkezdő Póni 1 kategóriában

Botos-Fábián Valéria a vagyok, 7. osztályos a 3. kerületi Krúdy Gyula Angol-Magyar Két Taanítási Nyelvű Általános Iskolában.

8 éve lovagolok heti rendszerességgel. Öt éves voltam, amikor szüleim régi barátja, Somlay Tamás javaslatára a Honvédban edzősködő Szabó Miklóshoz kerültem, ahol nagyon jó reitpónikon sajátíthattam el a lovaglás alapjait.

Később már saját pónimmal, Szellővel a Luppai Lovardába költöztünk, ahol anyukám és Deák Regina készítettek fel a versenyekre.

Egy évvel ezelőtt fordult komolyra a lovaglásom, amikor átkerültem a Szentendrei  Lovassport Egyesületbe, és a military országos bajnok, Soha Glória lett az edzőm. Gogóval nagyon következetesen és sokat dolgoztunk azon, hogy mind én, mind a lovam minél előbb feljussunk az ugrók közé. Rengeteget segít nekem, minden edzésen tanulhatok tőle, nem csak idomítást és ugrástechnikát, de a lovaglás iránti alázatot és a lovak feltétlen szeretetét is. Nagyon sokat jelent nekem, hogy ilyen edzőm és példaképem van.

A Decathlon Póni Klub versenysorozaton saját lovam mellett az ugró számokban Monti-S-t is lovagoltam, aki egy tündéri, nagy rutinnal rendelkező, segítőkész 14 éves herélt, .

Az Országos Bajnokság nekem egyben a pónilovaglás végét is jelenti, télen már “nagy lóval” készülök a jövő évi szezonra és a rajtengedély vizsgára.

Remélem az elkövetkező években lehetőségem lesz tovább fejlődni, minél többet lovagolni és versenyezni. A sportolás mellett a tanulást is komolyan veszem, gimnáziumba készülök, utána pedig a Debreceni Agráregyetem Lovasakadémiájára szeretnék jelentkezni.