Preaload Image
BothPetra (9)

Both Petra

Biotop Bojtorján

2020 Haladó Stílusbajnoka Póni 2 kategóriában
2020 Haladó Díjugrató Bajnoka Póni 2 kategóriában

Both Petra vagyok, 12 éves, a Tököli Weöres Sándor Általános Iskola német nemzetiségi tagozatának 7. évfolyamos tanulója.

A lovak szeretete már egészen pici korom óta tart. Három évesen ülhettem először pónira vezetőszáron, majd futószáron, és 4 évesen már egyedül is lovagoltam Bogyót, egy kis shetlandi pónit. Az első saját pónimat, Szalonkát 6 éves koromban kaptam, őt már napi rendszereséggel lovagoltam. Vele, és egy másik pónival, Zeusszal sok ügyességi és ugró versenyen indultam, ahol nagyon szép eredményeket értünk el.

A jelenlegi pónim, Biotop Bojtorján, még csak 6 éves volt mikor megkaptam. Bojtival nagyon sok dolgom lett, mert szinte mindent együtt kellett megtanulnunk. Ezért is vagyok nagyon büszke a vele közösen elért eredményeinkre, legfőképpen arra, hogy az idei évben megnyertük a haladó stílus és a haladó díjugrató bajnokságot is, illetve a 2020-as Championátuson, gyermek kategóriában harmadikok lettünk egyedüli pónisként a nagy lovak között!

Kiskunlacházán, Vincze Cintia lovardájában lovagolok. Cintia az edzőm is, neki nagyon sokat köszönhetek. A versenyektől és a tanulástól függően heti 3-4 edzésem van, de a többi napokon is dolgozom Bojtival. Ha van rá lehetőségem, edzőtáborokban is részt szoktam venni.

Ameddig nem nővöm ki, addig szeretném lovagolni a pónimat. Szeretnék még több versenyre eljutni, újabb eredményeket elérni. Még az is lehet, hogy jövőre megpróbáljuk a 110 cm-es magasságot is, illetve szeretnék a Championátuson, póni kategóriában a dobogó felső fokára állni.