Preaload Image

Bihari Blanka

Szíriusz SE

Herkules

2020 Díjlovagló Csapatbajnoka

Bihari Blanka vagyok, 18 éves, a Szíriusz Sportegyesület tagja. Kiskoromban a közeli lovardából elutasítottak, mert kicsi voltam és nagyon vékony testalkatú. Aztán a körülmények megengedték, hogy 8 évesen elkezdhessek lovagolni, mert a szomszédom lovat tartott. Bársonnyal hamar barátságba keveredtem, és végül minden szabadidőmet vele töltöttem. Ekkor még nem ismertem a nyerget, a kantárt, szőrén és kötőfékben tanultam meg lovagolni. Az évek során az iskola miatt csökkent az együtt töltött idő és végül Bársony is elkerült máshová.

2016 őszén csatlakoztam Bárdos Brigitta csapatához. Az akkor még kis csapat az évek során sportegyesületté nőtte ki magát, ami már lassan 3 éve a Favorit Lovardában működik. Örömmel tölt el, hogy egy olyan közösség része lehetek, melynek tagjai minden téren támogatják és segítik egymást.

Az idei díjlovagló bajnokságon Herkulessel, egy lipicai herélttel indultam, aki a sportegyesülethez tartozik, és a Tari család tulajdona. Herkules jól képzett, alapvetően nyugodt, türelmes, nehezen lehet kihozni a sodrából.  Az évek során rengeteg mindent tanultam tőle. A bajnokságra való felkészítést edzőimnek, Bárdos Brigittának és Illyés Csabának köszönhetem, akik továbbra is hétről hétre igyekeznek tanítani és a legtöbbet kihozni belőlem.

Tanulmányaimat jelenleg a XX. Kerületi Kossuth Lajos Gimnáziumban végzem spanyol szakon, idén vagyok 11. osztályos. Ha valaki megkérdezné tőlem, hogy mi leszek, ha nagy leszek, még nem tudnék pontos választ adni rá. Az biztos, hogy szeretnék a felsőoktatásban részt venni, a díjlovaglást és a díjugratást pedig minél magasabb szintre emelni. Szeretnék egy boldog és kiegyensúlyozott életet kialakítani, amiben természetesen a lovak és a lovaglás fontos szerepet töltenek be.