Preaload Image
14799808_1150092751727237_306010429_o

Balatoni Abigél

Csömöri Póni Klub

Bisquit

2016 Haladó Díjugrató Bajnoka Nagy ló kategóriában

Balatoni Abigél vagyok, januárban leszek 17 éves és a Kölcsey Ferenc Gimnáziumba járok. 9 éves koromban ültem először lovon és 10 évesen már a Póni Klub versenyszámaiban eredményesen versenyeztem. Csömörön lovagolok és a Csömöri Póni Klub színeit képviselem. 2012-ben sikeres rajtengedély-vizsgát tettem, hivatalos versenyeken, főként a díjugrató szakágban indultam.

Az edzőm Haraszti Edit, akivel már ez az 5. évünk, hogy együtt dolgozunk.

A lovam egy gyönyörű pej, 175 cm magas holland sportló kanca, aki már tapasztaltabb és rendkívül lelkiismeretes társam. Bisquitet egy éve kaptam, akivel megnyertem az ideig Országos Bajnokságot. Célom hivatalos versenyeken indulni vele, ha van rá lehetőségem. Ez a bajnoki cím nagyon sokat jelentett, mert nekem meg edzőnek is egy visszajelzés, hogy összeillünk Bisquittel és továbbá is van esélyünk eredményesen versenyezni. Az életem egyik részét a lovak fogják mindig kitölteni.

Szenvedélyem a lovaglás. Főként a díjugratás, de szívesen kipróbálnám magam militaryban is. Sok időt töltök együtt a lovammal, szinte mindennap eddzek.

Nagyon büszke vagyok, hogy az edzőm által belém fektetett munka eredményét versenyeken bizonyíthatom. Kimondhatatlanul jó érzés a verseny előtt foglalkozni a lóval, a bemelegítő pályán idegesen az edzőm mondatait hallgatni, az utolsó percekben még átismételni a pályát, a lóval eggyé válni, hibátlanul teljesíteni és végül a cél után a nyakára borulni örömömbe.

A lovaglás sok mindent megtanított az életben. Türelmet, nyugodtságot és még több tulajdonságot, ami komolyabbá és érettebbé tett. A jövőben szeretnék minél több versenyen elindulni és jó eredményeket elérni.

Végezetül szeretném megköszönni edzőmnek, Haraszti Editnek, hogy rengeteg időt fordított rám, jóban-rosszban mellettem állt és a versenyeken támaszt nyújtott.