Preaload Image
_89A9491

Bakó Dorottya

Taszári Vitál LSC

Lucky Lady P

2021 Haladó Stílusbajnoka Nagy ló kategóriában

Bakó Dorottyának hívnak, 16 éves vagyok. A Kaposvári Móricz Zsigmond Szakképző Iskolába járok, lovásznak tanulok.

Kiskorom óta lovak közelében vagyok, és kisebb-nagyobb szünetekkel lovagolok, de rendszeresen 2 évvel ezelőtt kezdtem el újra űzni a sportot. Kicsit több, mint egy éve vettük meg az első lovamat, aki egy 18 éves kancácska volt. Vele kezdtem el elsajátítani az ugrást. Az ő tapasztaltságának hála fél év alatt eljutottunk a rajtengedély vizsgához.

Időközben nyugdíjaztuk őt, majd idén márciusban megérkezett a mostani társam, Lucky. Ő egy 6 éves magyar sportló kanca, akivel elég nehézkesen indult a kapcsolatunk. Az akadályok közelébe sem akart menni, de időközben lovardát és edzőt váltottunk, és az ő segítségükkel ezen a problémán elég sokat tudtunk segíteni. Az igazán szembetűnő fejlődés viszont akkor következett be, amikor újból lovardát és edzőt váltottunk, és ezúttal nem is tervezünk elmenni innen. Jelenleg Taszáron vagyunk, a Taszári Vitál LSC-ben, és Takács Péter edz minket. Neki köszönhetően sikerült eljutnunk oda, hogy versenyről versenyre járunk, és jobbnál jobb eredményeket érünk el.

Célom, hogy a lehető legjobban elsajátítsam a díjugratás fortéjait, és minél nagyobb magasságon versenyezzek. Valamint szeretnék felvételt nyerni a Kaposvári Egyetem lovassport edzői szakára, hogy aztán díjugrató edző lehessek, és egy nap alapíthassak egy saját lovardát is.