Preaload Image

Sally Swift: A lovaglás titkai

,,Ez a könyv voltaképpen nem arra tanít, hogyan kell lovagolni, hiszen ezzel számtalan, kiváló könyv foglalkozik. Ezektől eltérően minden lovasnak olyan új, szellemi és fizikai elképzelésen alapuló megközelítést ajánlok, amit hosszú évek során fejlesztettem ki. Ennek alapja az a szemlélet, amely lóban és lovasban egyaránt tökéletes testi egyensúlyt és belső tudatosságot teremt.

Hangsúlyozni szeretném, hogy könyvemet nem csak a díjlovaglás szerelmeseinek írtam, bár sok, itt tárgyalt technika ebben is alkalmazható. olyan írást olvashat itt, mely minden lovashoz szól, tehát az itt vázolt technikákat az ugrólovasok, a vadászok, mind pedig a tereplovasok alkalmazhatják.”

Joni Bentley: A helyes ülés titka

Lovasként állandóan azzal foglalkozunk, hogyan megy a lovunk – de vajon mi van velünk? Erre és sok más kérdésre is választ és segítséget kaphatunk. Szakértői tippek, hasznos tanácsok a Képes Lovaskalauz második kötetében.

Ez a könyv segít neked abban, hogy fejleszd ülésed, hogy szép és főleg hatékony legyen. Javulni fog lovaglásod, lovad mozgásának minősége és képes leszel arra, hogy egyensúlyban maradj lovad mozgásával – lépésben, ügetésben és vágtában is.
A helyes ülés elsősorban nem esztétikai kívánalom, hanem kezedbe adja annak lehetőségét, hogy biztosan irányíthasd a lovad anélkül, hogy megfosztanád mozgását, eredendő bájától és szépségétől.

Bozori G., Kövy A., Németh G.: Sportlovak és lovasterápiás lovak kiképzése

,, A lovak kiképzése, a célkitűzésnek megfelelő mentális és fizikális állapotuk elérése a lovasember kötelező feladata. (…) A könyv hangsúlyt fektet a sokoldalú alapkiképzésre, és foglalkozik az olimpiai szakágak szakágspecifikus edzésével. A lovastusa lovak kiképzését Németh Gábor írta le. A lovasterápiás lovak felkészítése az alapkiképzésre épülő, speciális kiképzést igényel. A Bozori Gabriella által írt fejezetek a lovasterápiára alkalmas lovak kiválasztását és kiképzését tárgyalja.”

Kövy András: A lovasedző

,,Ma a lovassport a (teljesítményorientált) versenysporttól a (részvételorientált) szabadidős sportig rendkívül széles választékát kínálja a lóval való foglalkozásnak. A lovasedzőnek kellően felkészültnek kell lennie a felmerülő kihívásokra. A korai specializálódással szemben az általános sokoldalú lovasképzésre kellene fektetni a hangsúlyt. A könyv ezt kiemelve foglalkozik a lovasok alapképzésével. Régi igazság, hogy bármelyik ágát műveljük is, lovaglás csak egy van: a jó lovaglás!

A lovaglás technikája mellett fontos témakörök: a bánásmód a lóval, a lovasetika, a mentális és fizikális felkészültség, az elméleti képzés. A lovasedzői hivatás nagyon szép szakma, de mindig szem előtt kell tartani, hogy lovasedzőnek lenni egy életen át tartó tanulást jelent!”

Isabelle von Neumann-Cosel – Susanne von Dietze: Így kíméld a hátad, lovas

A két szerző évek óta oktatóként vesz részt az MLTSZ akkreditált lovasterápiás képzésein, továbbképzésein. Orvosok és gyógytornászok, de hobbi-, verseny- és hivatásos lovasok is egymással ellentétes véleményeket fogalmaznak meg arról, hogy a lovaglás egészséges edzéslehetőség-e a hátnak, vagy egészségtelen terhelés, mely kopáshoz vezet. Ez a könyv utat mutat: a hát lenyűgöző, sokrétű működéséből kiindulva először tárja elénk átfogóan ló és lovas háta között végbemenő komplex összjátékot. És ezzel el is vágja minden elhamarkodott általánosítás útját: ugyanis minden helyzet egyedi. Nem az a lényeg, hogy lovagolunk-e, hanem az, hogy hogyan!

Isabelle von Neumann-Cosel: A láthatatlan segítségek titka.

Jól lovagolni: ez a vágy közös a gyerekekben, fiatalokban, felnőttekben, hobbilovasokban és versenylovasokban. Közben működjön a kommunikáció a lóval, külsőre legyen tetszetős a lovaglás, harmonikus és szinte láthatatlan – mindegy, hogy a napi edzésben, terepen vagy éppen egy versenyhelyzetben.

Ebben a könyvben fény derül a láthatatlan segítségek titkára:

  • 99 áttekinthető, egy-egy egységet képező dupla oldalon.
  • Több mint 400 fotóval és 33 illusztrációval.
  • Rengeteg gyakorlattal, tippel és praktikus tanáccsal.

Isabelle von Neumann-Cosel: Hogyan értsük meg a lovakat?

Ebben a könyvben mindent megtalálhat, amit meg szeretne tudni lova viselkedéséről. Tanulja meg megérteni lova személyiségét, reakcióit és igényeit az istállóban és a legelőn, a zárt lovardában és a terepen egyaránt! Minden témához praktikus tudnivalókkal és tippekkel szolgál. Minden lényeges információt egy pillanat alatt megtalálhat. Fontos szempontokat olvashat arról, hogyan kell helyen bánni a lovakkal, és miből adódhat, hogy félreértelmezi lova viselkedését. Isabelle von Neumann-Cosel képzett tréner és elismert bírónő. Gyakorlati tapasztalatának köszönhetően a lehető legjobban tisztában van a ló és lovasa között fellépő, a mindennapokban gyakran előforduló megértési problémákkal