Preaload Image

Ügyfélkapu segédlet

Az alábbiakban segítséget találsz az ugyfelkapu.poniklub.hu oldal kezeléséhez.

Az alábbiakban olvashatsz az ügyfélkapus felület használatáról. Megpróbáljuk megválaszolni a leggyakrabban felmerülő kéréseket és bemutatni a megoldásokat.

Az ugyfelkapu.poniklub.hu oldalon a „Regisztráció” gombra kattintva tudsz felhasználóként regisztrálni a Póni Klub ügyviteli rendszerébe. Olvasd el az oldalon található tájékoztató szövegeket!

A regisztrációs oldalon a kért adatok megadása után tudsz egy felhasználói profilt létrehozni. Ez az oldal nem lovas regisztrációjára való. (Regisztráció után a felhasználói profillal tudjuk a lovasok adatait rögzíteni a rendszerbe.)

Az űrlap kitöltése után ellenőrizd az e-mail fiókodat és kattints a Póni Klubtól kapott válaszüzenetben található aktivációs linkre. Ezek után visszatérve az Ügyfélkapura, be tudsz lépni az email címeddel és a regisztráció során megadott jelszóval.

Az ügyfélkapus felületre való belépést követően az Adminisztráció -> Lovas fül alatt az Új lovas gombbal érhető el a lovas regisztrációs felület.

Az alapadatok kitöltése után kattints a Mentés gombra.

Ezt követően a dokumentumok menüpont alatt ,,A fájl kiválasztásra’’ gombra kattintva fel kell csatolni a Belépési és szülői nyilatkozatokat. Egyéni induló esetében az Egyesület iválasztásakor az „Egyéni induló” -t válaszd, ne a ,,Nincs egyesülete”-t! A Mentés gombra kattintva véglegesítsd a feltöltést.

Ezek után be kell jelölni a lovas edzőjét az Edzők fül alatt. Erre szükség lesz ahhoz, hogy a lovas nevezni tudjon versenyekre.

Az Új edző hozzáadása fülre kattintva megjelenik a keresősáv. Ide írd be az edző nevét vagy igazolási számát. Keresd ki az edzőt a legördülő listából. A „Tól” kitöltése kötelező, az „Ig” mezőt nem kell kitölteni! A Mentés gombra kattintva véglegesítheted az edző hozzáadását.

Ezek után az edzőnek vissza kell igazolnia a tanítványát.

Az ügyfélkapus felületre való belépést követően az Adminisztráció -> Ló fül alatt az Új ló gombbal érhető el a ló regisztrációs felület.

Az alapadatok kitöltése után más teendője nincs. A Póni Klubnál a lovaknak és az egyesületeknek nincs liszensz díja. A marmagasság pontos kitöltése fontos, mivel a nevezésnél ez alapján lesz a ló kategóriába sorolva. Az alapadatok kitöltése után kattintson a Mentés gombra.

A lovas, regisztrációja után ahhoz, hogy nevezhető legyen liszenszet kell igényelni. Ezt az    Ügyintézés-> Igénylés menüpont alatt tudja megtenni. Olvassa el a tájékoztató szöveget és kattintson a Tovább gombra.

Itt tudunk lovas vagy edző liszenszet igényelni. Kattintson a megfelelő ikonra (lovas/edző)! Keressen rá a kívánt névre, válassza ki a listából, jelölje ki a jelölő négyzetet és adja hozzá a rendeléséhez!

Egy rendeléshez több tételt is adhat. Ha az összes kívánt tételt hozzáadta a listához, kattintson a Tovább gombra!

Ellenőrizze az adatokat! Amennyiben mindent rendben talál, kattintson a Megrendelés gombra. Ha valami hibás, menjen vissza és módosítsa. A megjelenő rendelési számot írja be a banki átutalás megjegyzés rovatába! FIGYELEM! A megjegyzés rovatba CSAK A RENDELÉSI SZÁMOT írja be, a lovas nevét, illetve egyéb adatokat NE!