Preaload Image
14787457_1147052248681341_1955664154_o

Dorang Zsanett

Marshall Star Póni Klub

Othello

2016 Díjugrató Csapatbajnoka

Dorang Zsanett vagyok, 17 éves és a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumba járok. Nyelvi tagozatos vagyok, de inkább történelemmel szeretnék foglalkozni. Terveim szerint jövőre ilyenkor már az egyik pesti jogi egyetem hallgatója lehetek.

5 éve élvezhetem a lovak társaságát az életemben és 4 éve vagyok egy remek csapat tagja. Ez nem más, mint a Marshal Star Lovas Sportiskola mely nevében három éve versenyezhetek. Edzőm Miklós Fruzsina, ő készít fel minden egyes megpróbáltatásra melyeket magam elé tűzök ki. Ebben a szezonban is rengeteg versenyem volt, melyekre büszkén tekintek vissza, valamint július 1-én a díjugrató rajtengedély-vizsgámat is sikeresen letehettem Othellóval, akivel az Országos Bajnokságon is elindultam. Ő egy igazi tanítómester, egy 20 éves pej magyar sportló. Oti az edzőm lova, így külön megtiszteltetés, hogy részt vehettem vele a verseny legmagasabb kategóriájában. Most nyáron kezdtem el őt rendszeresen lovagolni mind díjugratásban, mint díjlovaglásban.

Számomra az idomítás is különleges fontosságot élvez, melyet igazán Dallos Gyula bácsi szerettetett meg velem, akihez heti egyszer járok, hogy fejlesszem magam ezen a területen is. Lassan három éve edzek nála és a gyakorlat mellett rengeteg elméleti edzésben is részesülhettem. A jövőben a Magyar Lovas Szövetség díjlovagló szakágában is meg szeretném mutatni magam az ugratás mellett.

Hogy a későbbiekben mit szeretnék elérni a lovaglásban? Semmi konkrét tervem nincs csak, hogy életem végéig csinálhassam, mert ebben lelem legnagyobb örömöm. Nincs ahhoz fogható élmény, mint mikor az ember megtalálja azt a lovat, aki a legeslegközelebb áll a szívéhez, és vele megnyer egy versenyt vagy csak teljesít egy nehéz feladatot. Sok csodálatos ló volt és van az életemben, de EGY igazán különleges van, és remélem, hogy Othello mellett vele is folytathatom a versenyzést.

Mert „A legnehezebb úton is végigmegy az ember, ha az örömökkel van kikövezve”.